Grudreceptet på min goda muffins jag gjorde igår:). + smakerna jag gjorde.
som sagt igår så gjorde jag muffins:). Dem blev väldigt goda. Såhär ska jag dela med mig med det som jag hade i dem igår och grundreceptet kommer här med :). Skriven det som är till en satts smet här, jag gjorde dubbel igår för det skulle räcka till mina sötsaker.
GRUNDRECEPT ca. 12 st.
- 3 Ekologiska ägg.
- 2 ½ dl strösocker.
- 1 tsk vaniljsocker.
- 100 g smör.
- 1 dl mjölk.
- 3 ½ dl vetemjöl.
- 2 tsk bakpulver.
- 1 nypa salt.
GÖR SÅHÄR.
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret. Häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4.Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Placera ut papperformar i en muffinsplåt eller en vanlig plåt. Och fyll sedan formarna med 2/3 med smet.
6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna. LJUT!

VILKA MUFFINS INEHÅLLER VAD?
1. Dem som ligger längst åt höger alltså --> med rött målat runt. I dem hade jag jordgubbar i så delade jordgubbarna en gång och la i formen. Riktigt sommrigt.
2. Dem i mitten av plåten med gult målat om. I dom rev jag ned lite citronskal och lite citronsaft.
3. Dem längst ner i vänstra hörnet med brunt målat om hade jag i lite cocos och hackad mörk choklad. Ganska så stora bitar choklad.
4. Dem över med svart målat runt hade jag i hackad mörk choklad och delade jordgubbar. Små bitar av jordgubbarna.
5. Och till sist den längst upp i vänstra hörnet med orange målat om där i hade jag i apelsinskal och apelsin saft.
Till dessa olika smaksättnings muffins delade jag upp grundsmeten i olika bunkar och blanda i det jag ville ha i. Passade perfekt med att göra dubbel smet till dessa 5 olika muffinssmaker. (Y). Det blev ca. 25 st muffins till slut. Fick lägga upp formar på en till plåt för att alla apelsinmuffins skulle få plats.
♥ Puss , JennieJamh ♥
GRUNDRECEPT ca. 12 st.
- 3 Ekologiska ägg.
- 2 ½ dl strösocker.
- 1 tsk vaniljsocker.
- 100 g smör.
- 1 dl mjölk.
- 3 ½ dl vetemjöl.
- 2 tsk bakpulver.
- 1 nypa salt.
GÖR SÅHÄR.
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret. Häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4.Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Placera ut papperformar i en muffinsplåt eller en vanlig plåt. Och fyll sedan formarna med 2/3 med smet.
6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna. LJUT!

VILKA MUFFINS INEHÅLLER VAD?
1. Dem som ligger längst åt höger alltså --> med rött målat runt. I dem hade jag jordgubbar i så delade jordgubbarna en gång och la i formen. Riktigt sommrigt.
2. Dem i mitten av plåten med gult målat om. I dom rev jag ned lite citronskal och lite citronsaft.
3. Dem längst ner i vänstra hörnet med brunt målat om hade jag i lite cocos och hackad mörk choklad. Ganska så stora bitar choklad.
4. Dem över med svart målat runt hade jag i hackad mörk choklad och delade jordgubbar. Små bitar av jordgubbarna.
5. Och till sist den längst upp i vänstra hörnet med orange målat om där i hade jag i apelsinskal och apelsin saft.
Till dessa olika smaksättnings muffins delade jag upp grundsmeten i olika bunkar och blanda i det jag ville ha i. Passade perfekt med att göra dubbel smet till dessa 5 olika muffinssmaker. (Y). Det blev ca. 25 st muffins till slut. Fick lägga upp formar på en till plåt för att alla apelsinmuffins skulle få plats.
♥ Puss , JennieJamh ♥
Kommentarer
Postat av: Linda
Nemen är det inte muffinsformarna som du fick av mig i julklapp ;) puss
Trackback